Statut Rome

Maaf jika pernah tengok dan membaca

LANJUTAN ISU STATUT ROME : RESPON TENGKU MAHKOTA JOHOR

Berhubung perkara Statut Rome ini. Tengku Mahkota Johor (TMJ) dalam tweetnya pada 4 Mac 2019, sejurus Statut Rome ditandatangani Malaysia telah memberikan pembayang yang sangat membimbangkan kepada rakyat Johor dan Malaysia. Secara amnya, ia tidak difahami oleh rakyat sehingga pada 5 Mac 2019 sehari kemudian. Tuanku telah mengesahkan ia sememangnya berkait dengan Statut Rome yang bakal menggugat agama Islam, kedaulatan Raja-Raja dan orang-orang Melayu. (Rujuk lampiran)

Yang menyedihkan, sehingga ke saat ini majoriti orang-orang Melayu dan pemimpinnya masih belum sedar akibat buruknya untuk bangkit menentang Statut Rome ini, kerana sedang disibukkan dengan isu yang dicipta seperti penghinaan kepada baginda Nabi Muhammad Sollallahu alaihi wasallam, terbaru tuduhan ‘declaration war on Non Muslim’ oleh LGE dan terkini pengusiran orang Melayu dari PPR dan Tanah Wakaf di Pulau Pinang.

Sedarlah dan Bangkitlah semua!

Sesuatu yang hebat dan buruk sedang berlaku sekarang ini. Lebih buruk dari ICERD dan diversion segala isu yang diciptakan sekarang.

STATUT ROM adalah serangan halus kepada tunjang perlembagaan iaitu Raja-Raja Melayu yang menjadi payung agama Islam dan seluruh orang-orang Melayu.

Bahkan,
Kita mempersoalkan kenapa ia dilakukan diam-diam tanpa diketahui rakyat, melainkan selepas ditandatangani? Apa keperluan Statut Rome ini dan manfaatnya kepada negara? Tidak cukupkah lagi undang-undang yang sedia ada, termasuk undang-undang khas kepada Raja-raja?

Kenapa Menteri Luar masih berdiam diri sehingga kini, melainkan kenyataan rasmi Wisma Putra pada 5 Mac lalu?

Bangkitlah Melayu!

Perlembagaan negara bertunjangkan Islam dan orang-orang Melayu sedang ‘digoncang’! Sewajarnya, sesuatu mesti dilakukan segera SEBELUM BERLAKUNYA RATIFIKASI STATUT ROME ini dalam masa terdekat.

Semoga ALLAH memelihara, melindungi dan memberikan kekuatan, kesabaran dan ketabahan kepada kita semua umat Islam dan orang-orang Melayu di Malaysia.

BANGKIT!
✊✊✊

Saya tidak sanggup melihat YDP Agong dan Raja-Raja Melayu saya dihakimi kafirin, dan bakal dizalimi di mahkamah antarabangsa oleh mana-mana tuduhan yang belum terbukti kebenarannya oleh rakyat pengkhianat negara ini!

DAULAT TUANKU!

Rujuk perkongsian saya sebelum ini berkaitan apa itu Statut Rome :

Sila hebahkan!
.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s